Calendar

Martie 2018
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

Anunt

rss Sindicalizare

Linkuri

  Afisarea articolelor ce apartin categoriei: Prima categorie

  Palestinian Unite licitată Națiunilor explicat

  Un an după ce a eșuat să câștige Unite recunoașterea Națiunilor ca un stat independent, Autoritatea Palestiniană realizat ceea ce este, probabil, o mare parte simbolic, deși schimbarea statutului notabilă joi prin intermediul Adunării Generale a ONU de la New York.

  Organismul lor a decis că "non-entitate membru observator" statut ar trebui să fie în locul "non-stat membru observator," similar Vaticanului, oferindu-palestinieni un anumit grad de recunoaștere implicită statalității.

  Următoarele răspunsuri o listă de întrebări frecvente care pot ajuta la clarificarea acestui scenariu relativ unic.

  Care este starea palestinieni ", fostul de la ONU?
  ONU aprobă actualizarea palestinian ONU aprobă upgrade-palestinian
  Orez: U.N. vota un obstacol în calea păcii
  Palestinienii împinge pentru statutul de U.N.
  Viitorul lui Israel, Autoritatea Palestiniană

  Palestinienii au avut "permanentă observator" statutul de la ONU, din 1974, când Organizația pentru Eliberarea Palestinei a fost recunoscut ca un observator, o poziție care nu este definit în Carta ONU.

  Misiunea, care ulterior a devenit oficial denumite în continuare "Palestina" în cadrul sistemului ONU, în 1998 a fost de privilegiile acordate, care au fost anterior deținute numai de către statele membre. Acestea au inclus dreptul de a participa la dezbaterea generală, la începutul Adunării Generale și co-sponsor rezoluții, oferind delegația de un statut unic, undeva între observator și membru.

  Opinie: mutare palestinian la ONU nu va rezolva nimic

  Ce înseamnă noua stare înseamnă?

  Noua recunoastere palestinieni obținut este un upgrade oficial de la entitatea observator, care ar recunoaște implicit statalitatea palestiniană. Acesta plasează palestinieni în aceeași categorie ca și Vatican. Elveția a fost, de asemenea, un stat non-membru observator pentru mai mult de 50 de ani, până în 2002.

  Nu au palestinienii au încercat acest lucru înainte, fără succes?

  În 2011, a lansat o ofertă palestinienii pentru recunoașterea ca membru cu drepturi depline al Organizației Națiunilor Unite, dar efortul de a stagnat când a devenit evident faptul că oferta nu a fost de gând să primească necesară nouă din 15 de voturi ale Consiliului de Securitate, precum și Statele Unite au promis să-l opune în cazul în care sa ajuns la un vot.

  Cu toate acestea, spre deosebire de o sumă licitată pentru statutul de membru deplin, recunoașterea ca stat non-membru necesită doar a câștiga un vot majoritar în rândul cele 193 de membrii Adunării Generale. Nu există nici o amenințare a unui drept de veto al Consiliului de Securitate.

  Potrivit OEP, mai mult de 130 de ONU 193 de membri recunoaște statalitatea palestiniană deja prin intermediul relațiilor bilaterale.

  "Ar fi văzută ca fiind o stare în termeni de drept internațional și relații internaționale," Iain Scobbie, Sir Joseph Hotung profesor de cercetare în drept la Universitatea din London School de Studii Orientale și Africane, a declarat pentru CNN.

  "Dar nu ar fi un membru al ONU, pentru că ei nu pot obține un vot de membru prin intermediul Consiliului de Securitate."

  Palestinienii au declarat că nu au renunțat la cererea de a deveni un plin ONU stat membru, dar este suspendat în prezent.

  Opinie: De ce SUA, Israelul ar trebui să salute mișcare palestinian la ONU

  Cine a fost în spatele mișcare?

  Oferta statalitatea a fost condus de Autoritatea Palestiniană, al cărui președinte, Mahmoud Abbas, este, de asemenea președinte al Organizației pentru Eliberarea Palestinei.

  Autoritatea Palestiniană controlează Cisiordania, unul din cele două teritorii palestiniene, dar nu are practic nicio domnea în Gaza, condusă de Hamas, Fatah a lui rivali islamiste, care au fost recent închise în conflict cu Israelul.

  Autoritatea Palestiniană - care nu a fost parte la recentul conflict cu Israelul - a ajuns să fie percepute ca marginalizat de către Hamas, în ceea ce privește eficacitatea strategiilor sale recente, în care se ocupă cu Israel.

  Hamas a criticat, de asemenea, eforturile anterioare lui Abbas de a urmări statalitatea palestiniană la ONU, dar a spus că relatărilor sprijinit oferta de joi și că discuțiile de reconciliere cu Fatah va avea loc după votul ONU.

  "Există discuții întâmplă între Hamas și Fatah să se realinieze", a spus Scobbie. "Ei ar argumenta că un control politic asupra separat cele două teritorii nu contează chiar atât de mult."

  De ce sa întâmplat acest lucru acum?

  Licitată statalității se crede că a apărut ca o strategie, după lipsa de progrese în negocierile de pace, care au stagnat în anul 2010 peste dezacordurile cu privire la problema de israelieni West Bank așezări.

  Conducerea Autorității Palestiniene a declarat că a lansat oferta inițială a acestuia de membru al ONU, ca răspuns la prescrierea termenul stabilit septembrie 2011 de președintele american Barack Obama pentru negocieri de succes cu Israelul pentru o soluție cu două state.

  Acesta a afirmat, de asemenea că, în ultimii ani, le-a făcut pași mari spre îndeplinirea criteriilor unui stat suveran, arătând spre îmbunătățirea nivelului de guvernanță, securitate și infrastructură fizică ca indicatori de pregătire a acestora.

  Palestinienii iau din nou cazul statutul de U.N.

  Aceasta va schimba nimic pe pământ?

  Fără recunoașterea Israelului și SUA, recunoașterea ONU a unui stat palestinian pe baza granițelor de dinainte de 1967 este în mare măsură o schimbare simbolică.

  Dar pentru palestinieni, că recunoașterea constituie o susținere importantă de legitimitate a cererii lor de a statalității, a spus Scobbie, consolidarea potențial mâna lor în discuțiile cu Israel, pe puncte ca niste intepaturi.

  În ceea ce privește câștigurile de fond, aceasta va asista o încercare de a se alătura palestinian Curtea Penală Internațională și pentru a putea solicita organismului de a investiga actele comise de Israel drept crime de război potențiale.

  În aprilie, CPI a blocat o cerere pentru a investiga 2008-2009 războiul din Gaza, spunand ca a fost de până la alte organisme pentru a determina dacă palestinienii ar putea fi considerat un stat, care, la rândul său, ar permite să se alăture instanței.

  "Dacă Palestina devine statalității apoi face o cerere de succes pentru a se alăture CPI, care ar putea crea probleme pentru Israel din cauza modul în care desfășoară operațiuni militare în Cisiordania și Fâșia Gaza", a declarat Scobbie.

  "În cazul în care mandatelor de arestare CPI probleme, cei israelieni au opțiuni limitate de călătorie, deoarece statele părți la CPI ar fi obligația de a le aresteze în cazul în care a aterizat pe teritoriul lor."
  03 Dec 2012
  Admin · 74 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Categorii: Prima categorie

  Fotbal Stele protest Gaza bombardament

  Un grup de stele de fotbal au cerut ca Israelul să fie deposedat de drepturi de hosting pentru un european de top vârstă de grad turneu anul viitor, ca urmare a atacurilor cu bombă de luna trecută din Gaza.

  Mai mult de 60 de jucatori, inclusiv Didier Drogba, Hazard Eden, Cisse Papiss Demba Ba și au semnat o petiție care a fost postat pe site-ul fostului English Premier League și spaniolă La Liga atacantul Kanoute Fredi.

  "Noi, ca jucători de fotbal din Europa, ne exprimăm solidaritatea cu poporul din Gaza care trăiesc sub asediu și a negat demnitatea umană de bază și libertatea", se spune în declarație.

  "Cea mai recentă bombardament israelian din Gaza, ducând la moartea a peste o sută de civili, a fost încă o pată pe conștiința lumii."

  American de fotbal stele joc pentru Palestina
  Statalitatea palestiniană despre identitate
  Palestinienii împinge pentru statutul de U.N.
  Un doctor din Gaza Journey
  Iranul continuă să înarmeze Hamas?

  El a citat rapoarte ale unui atac cu bombă de către forțele israeliene pe un stadion de fotbal din Gaza, pe 10 noiembrie, care a ucis patru jucători adolescente, și a spus că doi jucători de la clubul Al Amari au fost deținuți în Israel ", fără taxe sau proces", din februarie.

  "Este inacceptabil faptul că copiii sunt ucise în timp ce juca fotbal Israel gazduieste Campionatul Under-21 Campionatul European, în aceste condiții, va fi văzută ca o recompensă pentru acțiuni care sunt contrare valorilor sportive.", Se spune în declarație.

  "În ciuda încetare a focului recentă, palestinienii sunt încă nevoiți să îndure o existență disperată sub ocupație, acestea trebuie să fie protejate de comunitatea internațională Toți oamenii au dreptul la o viață demnă, libertate și securitate.. Sperăm că o soluție doar în cele din urmă va fi emerge. "

  Tel Aviv va gazdui European Under-21 Championship în luna iunie, când opt națiuni vor concura în Israel.

  European de Fotbal UEFA corpul de conducere a respins deja solicită să se mute turneul de la pro-palestinieni, inclusiv grupuri de asociație de fotbal teritoriu disputat de.

  Unite pentru Refugiați: debut la Cupa Mondială de palestinieni fără adăpost

  "UEFA este o organizație apolitică și (Israel) a câștigat dreptul de a găzdui această competiție printr-un vot corect, democratic," președintele UEFA, Michel Platini, a declarat în luna iunie.

  "Sunt sigur că va fi o sărbătoare frumoasă de fotbal, care, din nou, va aduce oamenii împreună."

  Lumea fotbalului FIFA, de asemenea, spune că nu intervine în afacerile politice ale țărilor, dar a declarat că va ajuta la reconstruirea stadionului din Gaza - așa cum a făcut-o în 2006, în urma unui atac similar.

  "Vedem că mandatul nostru pentru a reconstrui infrastructura de fotbal, care a fost distrus," FIFA secretarul general Jerome Valcke a declarat săptămâna trecută.

  "Fotbalul unește oamenii și vom sprijini orice reconstrucția necesară atunci când infrastructura de fotbal este distrus prin dezastre."

  Palestina: O echipa națională de fotbal, fără o națiune

  Declarația Valcke a fost criticat de către mass-media israeliene, care au raportat faptul că stadionul a fost folosit de către militanții Hamas să lanseze rachete de la Ierusalim și Tel Aviv.

  Oferta Palestina pentru recunoașterea a fost amplificat săptămâna trecută, când Adunarea Generală a ONU a votat pentru a face upgrade la statutul de cea a unui stat observator non-membru - o mutare care a fost respinsă de Israel și SUA

  "Am venit la Națiunile Unite nu să se confrunte cu SUA și nu pentru a izola Israelul sau să discrimineze Israel. Am venit pentru a păstra soluția celor două state", șef palestinian Saeb Erakat negociator a declarat pentru CNN lui Piers Morgan.
  03 Dec 2012
  Admin · 64 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Categorii: Prima categorie

  Moartea șofer de camion lui solicitările revoltă și întrebări în China

  Autoritățile chineze au arestat 20 de persoane în orașul sud-vest de Luzhou după protestatari, înfuriat de moartea unui șofer de camion care s-au ciocnit cu poliția, setați masini pe foc, mass-media de stat a raportat.

  Neliniște, care a avut loc miercuri seara, de asemenea, pornit speculațiile pe social media cu privire la posibilitatea Versiunea a administrației publice locale de evenimente a fost corecta. Această linie de interogatoriu a fost înăbușită, atunci când autoritățile chineze împiedicat utilizatorii care caută termeni de legătură cu revolta.

  Potrivit contul oficial publicat în ziarul de stat China Daily termen vineri, poliția a abordat auto, Gan Junyuan, cerându-i să se mute camionul lui, pe care el a lăsat într-o zonă fără parcare oferind în același timp o piață de pește la.

  Mai mult: Will China reforma sistemul lagărelor de muncă?

  "În loc de a pleca, cu toate acestea, Gan injurat la, și cu scuffled, poliția," China Daily a raportat, atribuind versiune a evenimentelor la Zhang Wenjun, secretar general și purtător de cuvânt al guvernului Luzhou. "În timpul încăierării, Gan brusc a anunțat simțea rău, și a strigat că medicamentul său a fost în cabina camionului."

  În cazul în care ofițerii de poliție au fost în imposibilitatea de a localiza medicina, privitori a intervenit și a constatat că, ajutându-Gan să-l ia, în conformitate cu Zhang. Dar starea lui sa deteriorat și medicii nu au putut să-l salveze.

  Până în acel moment, o mulțime de aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în jurul scenei, China Daily a raportat. Unii dintre ei au devenit supărat și au atacat ofițerii de poliție si masinile lor, a spus el. Cinci masini au fost incendiate, dintre care două au fost arse complet.

  A fost nevoie de până la în jurul valorii de 4 am pentru autoritățile să se ocupe de neliniște și de mulțimea să se disipeze, ziarul a raportat.

  Acesta a citat un medic local, numit Jie Si, spunand ca privitorii furioase crezut că poliția a fost din vina pentru ceea ce sa întâmplat cu Gan.

  "Oamenii cred Gan a fost de acord să plece după ce poliția ia cerut să facă acest lucru, iar camionul răzuite un polițist când a fost backup", a declarat Jie, potrivit ziarului. "În încăierare a urmat, polițistul lovit gâtul lui. După ce a căzut, polițiștii crezut că el a fost pretinde a fi bolnav și de la stânga fără a apela o ambulanță."

  Conturile conflict alimentat îndoielile cu privire la mass-media sociale cu privire la posibilitatea de poliție s-au spus adevărul.

  "Numai victimă și poliția au fost clare a ceea ce sa întâmplat cu adevărat", un utilizator postat pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter, sub pseudonimul Donglinanshan Farmer. "Acum, doar poliția poate vorbi Cine poate garanta că nu minți?".

  Discutarea evenimentelor a devenit mai greu după ce autoritățile au interzis Cautari pentru termeni precum "Luzhou revoltă" și "conducător auto Luzhou camion."

  Guvernul local nu a răspuns la apelurile care caută comentariu la vineri.
  02 Nov 2012
  Admin · 63 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Categorii: Prima categorie

  Greutăți "generație pierdută" a lui China retragere de pe piață ale Revoluției Culturale

  Hu Rongfen nu a avut de ales. Pe 14 noiembrie 1971, în vârtej de Revoluției Culturale a lui Mao Zedong, subțire și moale-vorbit absolvit scoala de mijloc a fost expediat din Shanghai, într-un sat indepartat din provincia Anhui din China de Est de a lucra în țară.

  Acest lucru nu a fost o pedeapsă pentru vreo ilegalitate - dimpotrivă, fata linistita a fost un student de top în clasa. Migrația a fost un ordin de la guvernul central pentru fiecare gospodărie din mediul urban - cel puțin unul dintre copiii lor adolescente nevoie să părăsească orașul pentru a lucra la fermă pe termen nelimitat.

  Comanda politică nemiloasă a durat din 1966 până la mijlocul anilor 1970 și a intenționat ca privilegiată urbane "intelectual", tinerii învață de la agricultori și lucrători. Ca urmare, China "generația pierdută" a apărut - lipsiți de șansa de educație și dreptul de a trăi cu familiile lor.

  "Ni sa spus că niciodată nu orășeni misca membrele lor și nu ar putea distinge diferite culturi", spune Hu, acum 58. "Deci, am fost exilat forței de muncă și de a învăța abilități și gresie de la țărani." Hu petrecut patru ani (1971-1974) de orez plantării, răspândirea balega de vaca si tăierea lemnelor în Jin Xian, un județ de munte.

  Citeste: Revoluția Culturală Consumul de la Beijing

  Cunoscut sub numele în chineză de "la munte și în jos pentru a fermelor," migrația urban-la-rural tineri a fost parte a Chinei timp de un deceniu Revolutia Culturala, o mișcare socială politică inițiată la punerea în aplicare a comunismului și maoism în China prin eliminarea oricărui capitalist , elemente de feudalistic și culturale.
  Împreună mei "surori" camaradului și am trăit prin vremuri dificile inimaginabil - a învăța să trăiască fără părinți și ca țărani.
  Hu Rongfen

  Hu își amintește încă de bagaje a adus: necesitățile de bază de viață, "Rezerva Little Red", explica teoriile președintelui lui Mao Zedong - o lectura obligatorie pentru toată lumea - și zeci de notebook-uri cu capitole de mână copiate din "Jane Eyre" și "Anna Karenina, "care a strecurat în secret - aceste cărți au fost interzise pentru lor conotații percepute capitaliste.

  "Am folosit pentru a citi aceste notebook-uri în secret sub pătură meu de la miezul nopții."

  Potrivit presei chineze, cat mai multe de 17 milioane de "tineri" intelectuale în țară bagajele lor și sa mutat la unele dintre cele mai îndepărtate părți ale Chinei. Acolo, au transformat de la îngrijire fără ca elevii să agricultorilor.

  "Eu încă nu pot suporta să se amintească tinerețea mea petrecut pe ferma", spune ea.

  Una dintre cele mai vii amintiri Hu a fost de lucru în câmpurile de orez în primăvara devreme, în apa înghetata, pe care bulgări de gheață încă plutea. Acolo, ea ar îndoi în jos pentru a semințelor pentru mai mult de zece ore. Ea ar palmă picioarele ei nebunește să se scape de lipitori agățându-se membrele ei. Sânge ar prelinge din rănile ei și se amestecă cu praf și apă.

  Altă dată, ea a amintit de mers pe jos de-a lungul 40 km trasee de noroi împotriva os-refrigerare vânturi la cea mai apropiata statie de autobuz în ajunul Anului Nou Chinezesc pentru a prinde o plimbare la gară pentru a reveni la Shanghai, pentru a vedea părinții ei.

  Hu a fost în cele din urmă ales de ei comuna de a studia la un colegiu mecanicii în Hefei - capitala Anhui - în 1974. Cei mai mulți oameni au rămas la fel de mult timp de opt ani în comuna lor și numai a început revenirea la orașe din 1978 încoace. Mulți nu au șansa să se întoarcă la studiile lor.

  Hu găsit în cele din urmă un loc de muncă după absolvire în Hefei si a locuit acolo până în 1986 înainte de a trece înapoi în orașul natal pentru totdeauna. Ea a lucrat ca un secretar de birou la un laborator științific în Shanghai, până la retragerea sa în 2008.

  Dar amintirile din tinerețea ei face în continuare Hu albi.

  "Dacă Revoluția Culturală a venit înapoi și am fost să fie expediate din nou, aș comite suicid, mai degrabă," spune ea, menționând că zilele ei agricole torturat fizic și mental. "Am stat treaz noaptea
  02 Nov 2012
  Admin · 56 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Categorii: Prima categorie

  Pagina precedenta  1, 2