Calendar

Aprilie 2018
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

Anunt

rss Sindicalizare

Linkuri

  Palestinian Unite licitată Națiunilor explicat

  Un an după ce a eșuat să câștige Unite recunoașterea Națiunilor ca un stat independent, Autoritatea Palestiniană realizat ceea ce este, probabil, o mare parte simbolic, deși schimbarea statutului notabilă joi prin intermediul Adunării Generale a ONU de la New York.

  Organismul lor a decis că "non-entitate membru observator" statut ar trebui să fie în locul "non-stat membru observator," similar Vaticanului, oferindu-palestinieni un anumit grad de recunoaștere implicită statalității.

  Următoarele răspunsuri o listă de întrebări frecvente care pot ajuta la clarificarea acestui scenariu relativ unic.

  Care este starea palestinieni ", fostul de la ONU?
  ONU aprobă actualizarea palestinian ONU aprobă upgrade-palestinian
  Orez: U.N. vota un obstacol în calea păcii
  Palestinienii împinge pentru statutul de U.N.
  Viitorul lui Israel, Autoritatea Palestiniană

  Palestinienii au avut "permanentă observator" statutul de la ONU, din 1974, când Organizația pentru Eliberarea Palestinei a fost recunoscut ca un observator, o poziție care nu este definit în Carta ONU.

  Misiunea, care ulterior a devenit oficial denumite în continuare "Palestina" în cadrul sistemului ONU, în 1998 a fost de privilegiile acordate, care au fost anterior deținute numai de către statele membre. Acestea au inclus dreptul de a participa la dezbaterea generală, la începutul Adunării Generale și co-sponsor rezoluții, oferind delegația de un statut unic, undeva între observator și membru.

  Opinie: mutare palestinian la ONU nu va rezolva nimic

  Ce înseamnă noua stare înseamnă?

  Noua recunoastere palestinieni obținut este un upgrade oficial de la entitatea observator, care ar recunoaște implicit statalitatea palestiniană. Acesta plasează palestinieni în aceeași categorie ca și Vatican. Elveția a fost, de asemenea, un stat non-membru observator pentru mai mult de 50 de ani, până în 2002.

  Nu au palestinienii au încercat acest lucru înainte, fără succes?

  În 2011, a lansat o ofertă palestinienii pentru recunoașterea ca membru cu drepturi depline al Organizației Națiunilor Unite, dar efortul de a stagnat când a devenit evident faptul că oferta nu a fost de gând să primească necesară nouă din 15 de voturi ale Consiliului de Securitate, precum și Statele Unite au promis să-l opune în cazul în care sa ajuns la un vot.

  Cu toate acestea, spre deosebire de o sumă licitată pentru statutul de membru deplin, recunoașterea ca stat non-membru necesită doar a câștiga un vot majoritar în rândul cele 193 de membrii Adunării Generale. Nu există nici o amenințare a unui drept de veto al Consiliului de Securitate.

  Potrivit OEP, mai mult de 130 de ONU 193 de membri recunoaște statalitatea palestiniană deja prin intermediul relațiilor bilaterale.

  "Ar fi văzută ca fiind o stare în termeni de drept internațional și relații internaționale," Iain Scobbie, Sir Joseph Hotung profesor de cercetare în drept la Universitatea din London School de Studii Orientale și Africane, a declarat pentru CNN.

  "Dar nu ar fi un membru al ONU, pentru că ei nu pot obține un vot de membru prin intermediul Consiliului de Securitate."

  Palestinienii au declarat că nu au renunțat la cererea de a deveni un plin ONU stat membru, dar este suspendat în prezent.

  Opinie: De ce SUA, Israelul ar trebui să salute mișcare palestinian la ONU

  Cine a fost în spatele mișcare?

  Oferta statalitatea a fost condus de Autoritatea Palestiniană, al cărui președinte, Mahmoud Abbas, este, de asemenea președinte al Organizației pentru Eliberarea Palestinei.

  Autoritatea Palestiniană controlează Cisiordania, unul din cele două teritorii palestiniene, dar nu are practic nicio domnea în Gaza, condusă de Hamas, Fatah a lui rivali islamiste, care au fost recent închise în conflict cu Israelul.

  Autoritatea Palestiniană - care nu a fost parte la recentul conflict cu Israelul - a ajuns să fie percepute ca marginalizat de către Hamas, în ceea ce privește eficacitatea strategiilor sale recente, în care se ocupă cu Israel.

  Hamas a criticat, de asemenea, eforturile anterioare lui Abbas de a urmări statalitatea palestiniană la ONU, dar a spus că relatărilor sprijinit oferta de joi și că discuțiile de reconciliere cu Fatah va avea loc după votul ONU.

  "Există discuții întâmplă între Hamas și Fatah să se realinieze", a spus Scobbie. "Ei ar argumenta că un control politic asupra separat cele două teritorii nu contează chiar atât de mult."

  De ce sa întâmplat acest lucru acum?

  Licitată statalității se crede că a apărut ca o strategie, după lipsa de progrese în negocierile de pace, care au stagnat în anul 2010 peste dezacordurile cu privire la problema de israelieni West Bank așezări.

  Conducerea Autorității Palestiniene a declarat că a lansat oferta inițială a acestuia de membru al ONU, ca răspuns la prescrierea termenul stabilit septembrie 2011 de președintele american Barack Obama pentru negocieri de succes cu Israelul pentru o soluție cu două state.

  Acesta a afirmat, de asemenea că, în ultimii ani, le-a făcut pași mari spre îndeplinirea criteriilor unui stat suveran, arătând spre îmbunătățirea nivelului de guvernanță, securitate și infrastructură fizică ca indicatori de pregătire a acestora.

  Palestinienii iau din nou cazul statutul de U.N.

  Aceasta va schimba nimic pe pământ?

  Fără recunoașterea Israelului și SUA, recunoașterea ONU a unui stat palestinian pe baza granițelor de dinainte de 1967 este în mare măsură o schimbare simbolică.

  Dar pentru palestinieni, că recunoașterea constituie o susținere importantă de legitimitate a cererii lor de a statalității, a spus Scobbie, consolidarea potențial mâna lor în discuțiile cu Israel, pe puncte ca niste intepaturi.

  În ceea ce privește câștigurile de fond, aceasta va asista o încercare de a se alătura palestinian Curtea Penală Internațională și pentru a putea solicita organismului de a investiga actele comise de Israel drept crime de război potențiale.

  În aprilie, CPI a blocat o cerere pentru a investiga 2008-2009 războiul din Gaza, spunand ca a fost de până la alte organisme pentru a determina dacă palestinienii ar putea fi considerat un stat, care, la rândul său, ar permite să se alăture instanței.

  "Dacă Palestina devine statalității apoi face o cerere de succes pentru a se alăture CPI, care ar putea crea probleme pentru Israel din cauza modul în care desfășoară operațiuni militare în Cisiordania și Fâșia Gaza", a declarat Scobbie.

  "În cazul în care mandatelor de arestare CPI probleme, cei israelieni au opțiuni limitate de călătorie, deoarece statele părți la CPI ar fi obligația de a le aresteze în cazul în care a aterizat pe teritoriul lor."
  19:13:58 . 03 Dec 2012
  Admin · 77 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Categorii: Prima categorie

  Link permanent catre articolul complet

  http://somnulescu.blogratuit.ro/Primul-blog-b1/Palestinian-Unite-licitata-NaEiunilor-explicat-b1-p33.htm

  Comentarii

  Acest articol nu are Comentariu momentan


  Scrieti un comentariu

  Statutul noilor comentarii: Publicat

  Url-ul dvs. va fi afisat.


  Va rugam introduceti codul continut de imagini


  Textul comentariului

  Optiuni
     (Salveaza numele, emailul si url-ul in cookies.)