Calendar

Octombrie 2012
LunMarMierJocVinSamDum
 << <Nov 2018> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

Anunt

rss Sindicalizare

Linkuri

  Afisarea articolelor postate in: Noiembrie 2012

  Moartea șofer de camion lui solicitările revoltă și întrebări în China

  Autoritățile chineze au arestat 20 de persoane în orașul sud-vest de Luzhou după protestatari, înfuriat de moartea unui șofer de camion care s-au ciocnit cu poliția, setați masini pe foc, mass-media de stat a raportat.

  Neliniște, care a avut loc miercuri seara, de asemenea, pornit speculațiile pe social media cu privire la posibilitatea Versiunea a administrației publice locale de evenimente a fost corecta. Această linie de interogatoriu a fost înăbușită, atunci când autoritățile chineze împiedicat utilizatorii care caută termeni de legătură cu revolta.

  Potrivit contul oficial publicat în ziarul de stat China Daily termen vineri, poliția a abordat auto, Gan Junyuan, cerându-i să se mute camionul lui, pe care el a lăsat într-o zonă fără parcare oferind în același timp o piață de pește la.

  Mai mult: Will China reforma sistemul lagărelor de muncă?

  "În loc de a pleca, cu toate acestea, Gan injurat la, și cu scuffled, poliția," China Daily a raportat, atribuind versiune a evenimentelor la Zhang Wenjun, secretar general și purtător de cuvânt al guvernului Luzhou. "În timpul încăierării, Gan brusc a anunțat simțea rău, și a strigat că medicamentul său a fost în cabina camionului."

  În cazul în care ofițerii de poliție au fost în imposibilitatea de a localiza medicina, privitori a intervenit și a constatat că, ajutându-Gan să-l ia, în conformitate cu Zhang. Dar starea lui sa deteriorat și medicii nu au putut să-l salveze.

  Până în acel moment, o mulțime de aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în jurul scenei, China Daily a raportat. Unii dintre ei au devenit supărat și au atacat ofițerii de poliție si masinile lor, a spus el. Cinci masini au fost incendiate, dintre care două au fost arse complet.

  A fost nevoie de până la în jurul valorii de 4 am pentru autoritățile să se ocupe de neliniște și de mulțimea să se disipeze, ziarul a raportat.

  Acesta a citat un medic local, numit Jie Si, spunand ca privitorii furioase crezut că poliția a fost din vina pentru ceea ce sa întâmplat cu Gan.

  "Oamenii cred Gan a fost de acord să plece după ce poliția ia cerut să facă acest lucru, iar camionul răzuite un polițist când a fost backup", a declarat Jie, potrivit ziarului. "În încăierare a urmat, polițistul lovit gâtul lui. După ce a căzut, polițiștii crezut că el a fost pretinde a fi bolnav și de la stânga fără a apela o ambulanță."

  Conturile conflict alimentat îndoielile cu privire la mass-media sociale cu privire la posibilitatea de poliție s-au spus adevărul.

  "Numai victimă și poliția au fost clare a ceea ce sa întâmplat cu adevărat", un utilizator postat pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter, sub pseudonimul Donglinanshan Farmer. "Acum, doar poliția poate vorbi Cine poate garanta că nu minți?".

  Discutarea evenimentelor a devenit mai greu după ce autoritățile au interzis Cautari pentru termeni precum "Luzhou revoltă" și "conducător auto Luzhou camion."

  Guvernul local nu a răspuns la apelurile care caută comentariu la vineri.
  02 Nov 2012
  Admin · 76 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Categorii: Prima categorie

  Greutăți "generație pierdută" a lui China retragere de pe piață ale Revoluției Culturale

  Hu Rongfen nu a avut de ales. Pe 14 noiembrie 1971, în vârtej de Revoluției Culturale a lui Mao Zedong, subțire și moale-vorbit absolvit scoala de mijloc a fost expediat din Shanghai, într-un sat indepartat din provincia Anhui din China de Est de a lucra în țară.

  Acest lucru nu a fost o pedeapsă pentru vreo ilegalitate - dimpotrivă, fata linistita a fost un student de top în clasa. Migrația a fost un ordin de la guvernul central pentru fiecare gospodărie din mediul urban - cel puțin unul dintre copiii lor adolescente nevoie să părăsească orașul pentru a lucra la fermă pe termen nelimitat.

  Comanda politică nemiloasă a durat din 1966 până la mijlocul anilor 1970 și a intenționat ca privilegiată urbane "intelectual", tinerii învață de la agricultori și lucrători. Ca urmare, China "generația pierdută" a apărut - lipsiți de șansa de educație și dreptul de a trăi cu familiile lor.

  "Ni sa spus că niciodată nu orășeni misca membrele lor și nu ar putea distinge diferite culturi", spune Hu, acum 58. "Deci, am fost exilat forței de muncă și de a învăța abilități și gresie de la țărani." Hu petrecut patru ani (1971-1974) de orez plantării, răspândirea balega de vaca si tăierea lemnelor în Jin Xian, un județ de munte.

  Citeste: Revoluția Culturală Consumul de la Beijing

  Cunoscut sub numele în chineză de "la munte și în jos pentru a fermelor," migrația urban-la-rural tineri a fost parte a Chinei timp de un deceniu Revolutia Culturala, o mișcare socială politică inițiată la punerea în aplicare a comunismului și maoism în China prin eliminarea oricărui capitalist , elemente de feudalistic și culturale.




  Împreună mei "surori" camaradului și am trăit prin vremuri dificile inimaginabil - a învăța să trăiască fără părinți și ca țărani.
  Hu Rongfen

  Hu își amintește încă de bagaje a adus: necesitățile de bază de viață, "Rezerva Little Red", explica teoriile președintelui lui Mao Zedong - o lectura obligatorie pentru toată lumea - și zeci de notebook-uri cu capitole de mână copiate din "Jane Eyre" și "Anna Karenina, "care a strecurat în secret - aceste cărți au fost interzise pentru lor conotații percepute capitaliste.

  "Am folosit pentru a citi aceste notebook-uri în secret sub pătură meu de la miezul nopții."

  Potrivit presei chineze, cat mai multe de 17 milioane de "tineri" intelectuale în țară bagajele lor și sa mutat la unele dintre cele mai îndepărtate părți ale Chinei. Acolo, au transformat de la îngrijire fără ca elevii să agricultorilor.

  "Eu încă nu pot suporta să se amintească tinerețea mea petrecut pe ferma", spune ea.

  Una dintre cele mai vii amintiri Hu a fost de lucru în câmpurile de orez în primăvara devreme, în apa înghetata, pe care bulgări de gheață încă plutea. Acolo, ea ar îndoi în jos pentru a semințelor pentru mai mult de zece ore. Ea ar palmă picioarele ei nebunește să se scape de lipitori agățându-se membrele ei. Sânge ar prelinge din rănile ei și se amestecă cu praf și apă.

  Altă dată, ea a amintit de mers pe jos de-a lungul 40 km trasee de noroi împotriva os-refrigerare vânturi la cea mai apropiata statie de autobuz în ajunul Anului Nou Chinezesc pentru a prinde o plimbare la gară pentru a reveni la Shanghai, pentru a vedea părinții ei.

  Hu a fost în cele din urmă ales de ei comuna de a studia la un colegiu mecanicii în Hefei - capitala Anhui - în 1974. Cei mai mulți oameni au rămas la fel de mult timp de opt ani în comuna lor și numai a început revenirea la orașe din 1978 încoace. Mulți nu au șansa să se întoarcă la studiile lor.

  Hu găsit în cele din urmă un loc de muncă după absolvire în Hefei si a locuit acolo până în 1986 înainte de a trece înapoi în orașul natal pentru totdeauna. Ea a lucrat ca un secretar de birou la un laborator științific în Shanghai, până la retragerea sa în 2008.

  Dar amintirile din tinerețea ei face în continuare Hu albi.

  "Dacă Revoluția Culturală a venit înapoi și am fost să fie expediate din nou, aș comite suicid, mai degrabă," spune ea, menționând că zilele ei agricole torturat fizic și mental. "Am stat treaz noaptea
  02 Nov 2012
  Admin · 68 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Categorii: Prima categorie