Calendar

Mai 2018
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

Anunt

rss Sindicalizare

Linkuri

  Greutăți "generație pierdută" a lui China retragere de pe piață ale Revoluției Culturale

  Hu Rongfen nu a avut de ales. Pe 14 noiembrie 1971, în vârtej de Revoluției Culturale a lui Mao Zedong, subțire și moale-vorbit absolvit scoala de mijloc a fost expediat din Shanghai, într-un sat indepartat din provincia Anhui din China de Est de a lucra în țară.

  Acest lucru nu a fost o pedeapsă pentru vreo ilegalitate - dimpotrivă, fata linistita a fost un student de top în clasa. Migrația a fost un ordin de la guvernul central pentru fiecare gospodărie din mediul urban - cel puțin unul dintre copiii lor adolescente nevoie să părăsească orașul pentru a lucra la fermă pe termen nelimitat.

  Comanda politică nemiloasă a durat din 1966 până la mijlocul anilor 1970 și a intenționat ca privilegiată urbane "intelectual", tinerii învață de la agricultori și lucrători. Ca urmare, China "generația pierdută" a apărut - lipsiți de șansa de educație și dreptul de a trăi cu familiile lor.

  "Ni sa spus că niciodată nu orășeni misca membrele lor și nu ar putea distinge diferite culturi", spune Hu, acum 58. "Deci, am fost exilat forței de muncă și de a învăța abilități și gresie de la țărani." Hu petrecut patru ani (1971-1974) de orez plantării, răspândirea balega de vaca si tăierea lemnelor în Jin Xian, un județ de munte.

  Citeste: Revoluția Culturală Consumul de la Beijing

  Cunoscut sub numele în chineză de "la munte și în jos pentru a fermelor," migrația urban-la-rural tineri a fost parte a Chinei timp de un deceniu Revolutia Culturala, o mișcare socială politică inițiată la punerea în aplicare a comunismului și maoism în China prin eliminarea oricărui capitalist , elemente de feudalistic și culturale.
  Împreună mei "surori" camaradului și am trăit prin vremuri dificile inimaginabil - a învăța să trăiască fără părinți și ca țărani.
  Hu Rongfen

  Hu își amintește încă de bagaje a adus: necesitățile de bază de viață, "Rezerva Little Red", explica teoriile președintelui lui Mao Zedong - o lectura obligatorie pentru toată lumea - și zeci de notebook-uri cu capitole de mână copiate din "Jane Eyre" și "Anna Karenina, "care a strecurat în secret - aceste cărți au fost interzise pentru lor conotații percepute capitaliste.

  "Am folosit pentru a citi aceste notebook-uri în secret sub pătură meu de la miezul nopții."

  Potrivit presei chineze, cat mai multe de 17 milioane de "tineri" intelectuale în țară bagajele lor și sa mutat la unele dintre cele mai îndepărtate părți ale Chinei. Acolo, au transformat de la îngrijire fără ca elevii să agricultorilor.

  "Eu încă nu pot suporta să se amintească tinerețea mea petrecut pe ferma", spune ea.

  Una dintre cele mai vii amintiri Hu a fost de lucru în câmpurile de orez în primăvara devreme, în apa înghetata, pe care bulgări de gheață încă plutea. Acolo, ea ar îndoi în jos pentru a semințelor pentru mai mult de zece ore. Ea ar palmă picioarele ei nebunește să se scape de lipitori agățându-se membrele ei. Sânge ar prelinge din rănile ei și se amestecă cu praf și apă.

  Altă dată, ea a amintit de mers pe jos de-a lungul 40 km trasee de noroi împotriva os-refrigerare vânturi la cea mai apropiata statie de autobuz în ajunul Anului Nou Chinezesc pentru a prinde o plimbare la gară pentru a reveni la Shanghai, pentru a vedea părinții ei.

  Hu a fost în cele din urmă ales de ei comuna de a studia la un colegiu mecanicii în Hefei - capitala Anhui - în 1974. Cei mai mulți oameni au rămas la fel de mult timp de opt ani în comuna lor și numai a început revenirea la orașe din 1978 încoace. Mulți nu au șansa să se întoarcă la studiile lor.

  Hu găsit în cele din urmă un loc de muncă după absolvire în Hefei si a locuit acolo până în 1986 înainte de a trece înapoi în orașul natal pentru totdeauna. Ea a lucrat ca un secretar de birou la un laborator științific în Shanghai, până la retragerea sa în 2008.

  Dar amintirile din tinerețea ei face în continuare Hu albi.

  "Dacă Revoluția Culturală a venit înapoi și am fost să fie expediate din nou, aș comite suicid, mai degrabă," spune ea, menționând că zilele ei agricole torturat fizic și mental. "Am stat treaz noaptea
  23:29:42 . 02 Nov 2012
  Admin · 60 vizualizari · Scrieti un comentariu
  Categorii: Prima categorie

  Link permanent catre articolul complet

  http://somnulescu.blogratuit.ro/Primul-blog-b1/GreutaEi-generaEie-pierduta-a-lui-China-retragere-de-pe-piaEa-ale-RevoluEiei-Culturale-b1-p30.htm

  Comentarii

  Acest articol nu are Comentariu momentan


  Scrieti un comentariu

  Statutul noilor comentarii: Publicat

  Url-ul dvs. va fi afisat.


  Va rugam introduceti codul continut de imagini


  Textul comentariului

  Optiuni
     (Salveaza numele, emailul si url-ul in cookies.)